Случаят Кюри - детски игрален филм

Случаят КюриДетският игрален филм "Случаят Кюри" е най-новият проект на филмово студио Ривайв Вижън и режисьора Андрей Хадживасилев. Филмът е подкрепен от Национален филмов център, а негов продуцент е Пламен Йорданов (Инкомс Проджект).

Авторският сценарий е на Сабина Иванова и Пламена Велковски, с помощта на Кирил Орлов, Анна Дамянова и Вени Петрова. Лентата ще бъде реализирана от дългогодишният творчески колектив на режисьора Андрей Хадживасилев - оператора Божидар Симеонов, художник-сценографа Христина Дякова и композитора Георги Стрезов.

В последните години филмовите творци каточели забравиха за детската аудитория. Ако тази негативна тенденция продължава така, след време родното кино няма да има публика. Затова от филмова компания Ривайв Вижън активно ще работим за малките зрители през следващите години!

За филма:
Тони е само на 8 години и ще се яви на "Националния фестивал на науката" с опитната си мишка - Мария Кюри. Неговата съседка Рая, също на 8 години, дружи с училищния побойник Стефан от по-горния клас. Рая иска да помогне на Стефан да изкара контролното по математика, но Тони отказва да им съдейства, вследствие на което Мария Кюри е отвлечена. За да я получи обратно, Тони трябва да се изправи пред нови предизвикателства. Балетната постановка на училището е провалена с гръм и трясък, но за сметка на едно ново приятелство.

С подкрепата на: ИА Национален филмов център, Столична Община, Община Младост, Меблик, Дворецът на Щастливите хора, Joy & Grand Optics, Roobar, Ciela, Haldigital97, ABC Design & Communications, New Generation Arts

Медийни партньори: bTV, Дарик Радио, Mail.bg, Cineboom, Kafene.bg, PR Play. Разпространява на голям екран: Euro Films

Повече информация и за бъдещи прожекции вижте http://www.thecuriecase.com и http://www.facebook.com/thecuriecase

 

 

Gala Collezione
Gala Collezione

Гарантирам, че в моя опит с Андрей Хадживасилев, при заснемането на рекламни, обучителни и продуктови клипове и реклами, той и неговият екип надхвърлиха очакванията ми, изградени от...

eXTReMe Tracker