Случаят Тесла - детски игрален филм

Случаят Тесла - тийзър постер“Случаят Тèсла” е съвременна история за приключенията на вече 10-годишните Тони и Рая, които са станали приятели след предишните перипетии от "Случаят Кюри".

След успеха на лентата "Случаят Кюри" и най-вече заради положителната оценка на малките зрители, поредицата продължава със “Случаят Тèсла”, който е втори самостоятелен филмов проект от детска поредица. Главните роли във филма отново са поверени на чаровните: Зорница Иванова (Рая) и Мартин Паунов (Тони), а от от изключително важно значение за режисьора на филма Андрей Хадживасилев, е да се запази позитивният поглед към науката, като отличителен образователен сюжетен елемент. Основна роля в действието ще играят още взаимоотношенията между героите и техните първи любовни трепети или тъй нареченото “харесване” в тази възраст, както и грижата към природата.

Като обещаващ млад “изобретател”, Тони разработва уред за синтез на безжично електричество, вдъхновен от ексцентричния учен Никола Тесла. Тони силно вярва, че откритието му ще разреши световната енергийна криза. За негово разочарование се налага да замине на лагер със съучениците си. Кани за компания любимата си приятелка и съседка Рая, която приема с радост, защото за пореден път е изоставена от вечно пътуващите си родители. Оцеляването сред природата съвсем няма да е единственото препятствие, което очаква Тони. Главатарят на местните скаути Виктор ревнува от Тони, решава да провали научните му опити и да спечели сърцето на Рая, докато тя разплита загадката за тайнствен върколак, бродещ в гората.

Филмовият проект спечели успешно финонсова подкрепа от ИА Национален Филмов Ценътр. В момента протичат кастингите за нови детски роли и подготовка за заснемане. Ако "Случаят Тесла" представлява интерес за Вас или Вашата компания ще се радваме да се свържете с нас и да станете наши партньори. Сценарий: Виктория Пенкова, продуцент: Пламен Йорданов и Андрей Хадживасилев.

Повече информация може да откриете на: www.theteslacase.com и facebook.com/theteslacase

FICOSOTA
FICOSOTA

Наскоро финализирахме първия си проект с Ривайв Вижън и сме с много позитивни впечатления. Подходът им е професионален и рационален, като в същото време са гъвкави, работят бързо и...

eXTReMe Tracker