Уъркшоп - Основи на филмовото изкуство

Поради множеството запитвания и интерес насочен към филмовото творчество, създадохме в партньорство с ФотоСинтезис уъркшопа - "Основи на филмовото изкуство". Събитието ще бъде в 4 поредни съботи: 7; 14; 21; 28 през месец март 2020 г. от 15 до 19ч. във ФотоСинтезис София, бул. "Васил Левски" 57, ет. 2.

Уъркшопът ще включва теоретично и практическо обучение, подходящо за всички, които искат да станат филмови творци и имат малък опит или тепърва желаят да се запознаят със седмото изкуство. Лектори ще бъдат режисьорите и продуценти Ники Илиев и Андрей Хадживасилев, доказали своя опит с множество успешни проекти.

Всяко от четирите дневни съботни занятия ще се състои от 2 сесии по 2 академични часа теория и практика + почивка за кафе-пауза. Всички завършили успешно обучението ще получат талон за еднократна покупка на техника от ФотоСинтезис с 5% отстъпка.

КАК ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ ЗА УЧАСТИЕ
Изпратете заявка за участие нa e-mail: photo@photosynthesis.bg с двете ви имена и телефон за контакт.

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ И СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Ранни записвания до 08.02.2020 г. - 400лв.
Междинни записвания до 22.02.2020 г. - 460 лв.
Последни записвания до 06.03.2020 г. - 520 лв.

Местата за участие са ограничени!

ПРОГРАМА

07.03.2020
1А. Първи стъпки за създаване на филмов проект  
- характерни особености на филмовия екип (сценарист, режисьор и продуцент)
- анотация, синопсис, трийтмънт
- структура на сценария

(кафе пауза, кратка дискусия и време за въпроси)

1Б. Продуциране на филмов проект
- разбивка на сценария (кастинг, локации, реквизит, костюми)
- сформиране на филмов екип
- източници и форми на финансиране

(кратка дискусия и време за въпроси)

14.03.2020
2А. Етапи на реализация на филмов проект
- предпродукция (предподготвителен и подготвителен период)
- продукция (работа с актьори и екип, снимачен период)
- постпродукция (монтажно-озвучителен период)

(кафе пауза, кратка дискусия и време за въпроси)

2Б. Промоция, разпространение и филмов показ
- рекламна кампания
- разпространение в България и чужбина
- фестивален показ

(кратка дискусия и време за въпроси)

21.03.2020
3А. От сценария към реализацията
- изработка и работа с режисьорска (работна) книга
- композиция и видове планове в киното и телевизията
- снимачна ос

(кафе пауза, кратка дискусия и време за въпроси)

3Б. Творческа реализация: режисиране и операторско майсторство
- избор и специфика на снимачна техника (кино камери, тв. камери, DSLR, екшън камери и др.)
- видове и избор на оптика (обективи)
- ригване и технически настройки на камерата (резолюция, фреймрейт, кспозиция, дълбочина на рязкост и др.)

(кратка дискусия и време за въпроси)

28.03.2020
4А. Работа с операторска техника и осветление
- движение на камерата (от ръка и чрез грип оборудване: слайдер, фарт, кран, гимбъл)
- видео осветление и основни светлинни схеми
- монитори и аксесоари

(кафе пауза, кратка дискусия и време за въпроси)

4Б. Звук и постпродукция
- видове микрофони и работа с тях
- монтаж и цветни корекции
- мастериране и експортиране (видове формати и стандарти за кино, телевизия и Интернет)
- видео платформи (YouTube, Vimeo, Facebook)

(кратка дискусия и време за въпроси)

ЗА ЛЕКТОРИТЕ:

Ники Илиев се дипломира като бакалавър и магистър по филмова и телевизионна режисура в НБУ. Прави режисьорския си дебют в киното с филма „Чужденецът” през 2012г. Лентата се превръща в най-гледан български филм за същата година. Печели 5 награди от България и чужбина. През 2013г. режисира 12 епизода от комедийния сериал „Домашен арест” по бТВ. „Живи легенди” (2014) е вторият му пълнометражен игрален филм, превръща се в най-гледания български филм през годината с над 100 000 зрители и печели 11 награди от чужбина и България. През 2015г. сценарият за третият му пълнометражен филм „Нокаут или Всичко, което тя написа” печели награда на конкурса за най-добър сценарий на Los Angeles Independent Film Awards в Лос Анджелис, САЩ. През 2015 г. е жури в шоуто „България търси талант” по бТВ. От 2015г. е преподавател по кино-режисура в НБУ. През 2016/2017г. режисира 25 епизода от сериала на бТВ „Скъпи наследници”, а през 2018г. 10 епизода на сериала за Нова ТВ „Полицаите от края на града”. През 2018г. режисира 1-ви сезон (12 еп.) на уеб сериала „Килерът”. По-късно режисира и изпълнява една от ролите в 2-ри и 3-ти сезон. Филмът „Нокаут или Всичко, което тя написа” (2018) печели редица награди на международни фестивали.
Четвъртият му филм като продуцент и режисьор „Завръщане” излиза по кината през октомври 2019г. и става най-гледаният български филма за годината с 92 000 зрители.

Андрей Хадживасилев е от новата вълна съвременни български режисьори. През 2004 г. завършва фотография с отличие в НПГПФ. По-късно се дипломира в НБУ като бакалавър по филмова и телевизионна режисура, втора специалност - операторско майсторство. През 2009г. специализира във филмовата академия FAMU – гр. Прага, Чехия, а през 2016г. завършва успешно магистратура по филмово и телевизионно продуцентство. Андрей е режисирал и продуцирал първия български 3D-стерео документален филм "Стъпки в огъня", за който получава номинация за дебют в документалното кино от Българската филмова академия. Още през 2007г. основава собствена филмова компания "Revive Vision", с която реализира множество ТВ реклами и музикални клипове за големи компании, сред които: Bayer, Novartis, Mtel, Ficosota, Олинеза, Ciela, Gala Collezione, Esteta Interiori и изпълнители от класическите група Атлас, PIF, Искрен Пецов, Калин Вельов, рок легендата Милена (Ха-Ха) Славова, до ексцентричните рапъри Румънеца & Енчев и 100 Кила. Последният му филмов проект – детският игрален филм „Случаят Кюри” излиза на голям екран през 2018 г. и реализира множество селекции и отличия на международни филмови фестивали в Европа, САЩ, Южна Корея, Армения, Еквадор и Индия, а по-късно е излъчен по bTV. В момента Андрей работи по продължението на детската филмова поредица - "Случаят Тесла". Филмът предстои да бъде реализиран през 2020г. с подкрепата на ИА Национален Филмов Център.

Организaторите си запазват правото за промени в програмата. Уъркшопът ще се проведе при минимален брой от 10 записани участници.

Мегатрон
Мегатрон

Работата с Revive Vision беше удоволствие за всички нас от Мегатрон. Екипът им се справи със задачата не само професионално, отговорно и в съвсем кратки срокове, но и с изключителна креативност...

eXTReMe Tracker